El Palau de la Música Catalana ha acollit aquest dilluns un concert d’homenatge al conegut compositor de bandes sonores John Williams, a càrrec de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) amb direcció del castelloní Marc Timón. Al repertori no hi ha faltat els clàssics cinematogràfics de Williams ('Jurassic Parc', 'ET', 'La llista de Schindler', 'Harry Potter' i 'La guerra de les galàxies'), però també ha estat l'ocasió per a l'estrena del díptic Preludi (estrena mundial) i Scherzo (estrena europea) per a piano i orquestra, amb la participació de la pianista "fetitxe" del compositor americà, Gloria Cheng. D'altra banda, Timón ha estrenat una obra pròpia, 'The beacon tribute to John Williams', d'homenatge al seu admirat compositor.

Marc Timón, compositor convidat de la temporada del Palau i gran admirador de Williams, tanca amb aquest concert "un cercle" que va començar quan va veure 'ET' i va quedar enamorat d’aquella música. La trajectòria del músic de Castelló d'Empúries, també llicenciat en periodisme, i en composició per l’ESMUC, el va fer saltar de la cobla a la música del cinema i a establir-se als Estats Units. Establert a Los Angeles des de fa cinc anys, la trobada amb Gloria Cheng en un concert de música contemporània a Los Angeles ha desembocat en aquest esdeveniment de relleu internacional, tal i com el mateix músics ha relatat al públic del Palau aquest dilluns.

El repertori del concert ha estat una combinació de clàssics musicals de John Williams -per sempre associats a grans títols cinematogràfics de Hollywood com 'Jurassic Parc', 'La guerra de les galàxies' o 'E.T'- amb una doble estrena d'una composició de música contemporània, del compositor. I és que el concert ha suposat l’estrena mundial del 'Preludi' del díptic 'Preludi i Scherzo per a piano i orquestra' (2014 i 2021) i l’estrena europea de l’'Scherzo', amb la participació de Gloria Cheng, pianista “fetitxe” del compositor americà i que ha intervingut en nombrosos enregistraments i actuacions de la seva obra.D'altra banda, el públic del Palau ha presenciat una altra estrena: ''The beacon, tribute to John Williams' (2021), el particular homenatge de Marc Timón a Williams, que segueix el camí del cinema d’aventures, fantàstic i èpic.

Timón expressava fa pocs dies que considera "un fet històric" que el Palau aculli una estrena de Williams, a punt d'arribar als 90 anys. Avui el director estava emocionat no només de conduir aquesta estrena a Barcelona, sinó de fer-ho de la mà de la pianista Gloria Cheng i, per postres, rubricar la nit amb una peça pròpia d'homenatge a Williams. Amb aquesta vetllada cinematogràfica, el Palau s'ha sumat aquest dilluns la Festa Internacional de la Música.