Barcelona homenatjarà l'escriptor Carlos Ruiz Zafón en un acte dijous 17 de juny al Saló de Cent de l'Ajuntament i es planteja com un "tribut de la ciutat a un dels seus escriptors més estimats, que amb les seves obres ha contribuït de manera destacada a projectar Barcelona al món", i que coincideix amb el primer aniversari de la seva mort.

En l'acte hi participaran l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president del Grupo Planeta, José Creuheras, i la vídua de l'escriptor, Mari Carmen Bellver, han informat aquest divendres, 11 de juny, l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Grupo Planeta. En l'homenatge hi intervindran els periodistes Josep Cuní, Sergi Doria i Sergio Vila-Sanjuán, l'escriptor Eduardo Mendoza, l'agent literària Antonia Kerrigan i l'editor Emili Rosales, que recordaran la figura i l'obra de l'autor barceloní.

Durant l'acte sonaran algunes de les composicions musicals creades i interpretades per Ruiz Zafón i es projectaran dues peces audiovisuals: un recorregut per la Barcelona literària que va immortalitzar en els seus llibres i una selecció de testimoniatges d'alguns dels seus autors.

Zafón, que va morir a Los Angeles el 19 de juny del 2020, és un dels autors més reconeguts del panorama internacional i espanyol més llegit arreu del món després de Cervantes, i les seves obres s'han traduït a més de 50 idiomes. És autor d'obres com 'L'ombra del vent', primera obra de la saga del Cementiri dels Llibres, que inclou 'El joc de l'àngel', 'El presoner del cel' i 'El laberint dels esperits', però també de 'Marina' i la Trilogia de la Boira que conté 'El príncep de la boira', 'El palau de la mitjanit' i 'Les llums de setembre'.