L’Ajuntament de Figueres i el Festival Schubertíada han col·laborant amb la realització d’uns vídeos que conjuguen la música i l’art que es conserva al Museu de l’Empordà.

Intèrprets de renom en l’àmbit de la música clàssica com la violinista empordanesa Elena Rey, el violoncel·lista Pau Codina o el Quartet Altimira han interpretat melodies de Hindemith, Gaspar Cassadó i Eduard Toldrà en directe per relacionar-les amb obres d’art de la col·lecció del Museu de Xavier Cassella Patxé, Josep Blanquet i Ramon Reig.

Aquest any, doncs, el Museu té presència al Festival a través d’autors empordanesos que formen part del fons del Museu, en concret: Xavier Casellas Patxé, Josep Blanquet, Ramon Reig i Joaquim Bech de Careda que té un protagonisme especial i forma part del cartell i el programa d’aquesta edició amb un dibuix de Vilabertran.

Per a la selecció de les obres han volgut que hi hagués figuració, paisatge i abstracció i que a la vegada ens permetés visualitzar el Museu, la ciutat i la comarca.

A través de la música l’obra de Patxé es fon amb la violinista Elena Rey, amb l’obra Pujada del Castell de Josep Blanquet, s'ha volgut visualitzar un dia de mercat a la ciutat de Figueres amb el violoncel·lista Pau Codina i amb el Quartet Altimira i diferents obres de Ramon Reig es fa una passejada per diferents paisatges de l’Empordà des de Vilabertran fins al mar, passant per rius i boscos.

Avui s’ha presentat un dels vídeos que s'han produït i la resta es descobriran a través dels canals del propi Museu i del Festival durant les properes setmanes.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, explica que “aquesta és una aposta més de Figueres per la cultura i per projectar el fons del Museu de l’Empordà més enllà de la nostra ciutat i fer-la referent cultural de la comarca”.

El director del Museu de l’Empordà, Eduard Bech, afegeix que “des del Museu estem intentant que la nostra col·lecció sempre estigui en relació a altres expressions artístiques, ho hem fet amb la dansa i el Festival Figueres es Mou, i ara ho fem amb la música i el Festival Schubertíada".