El Gran Teatre del Liceu de Barcelona acull el 18 de maig un acte en record del poeta Joan Margarit amb música i poesia en el qual amics de l'autor com Joan Manuel Serrat, Pere Rovira, Josep Cuní, Josep Lluch, Marcel Riera i Paco Ibáñez recitaran els seus versos. Segons han informat el Liceu i l'editorial Proa, el mateix dia, previ a l'acte, es presenta el poemari 'Animal de bosc', obra pòstuma del poeta, que va morir al febrer d'aquest any.

Joan Margarit mantenia una estreta relació amb el Liceu, on era el poeta resident de la temporada 2020-2021, i el teatre el vol homenatjar pel seu ajut a traçar el camí per fer del Liceu un centre de les arts i el pensament.

L'acte, que es podrà seguir en directe a través del web del teatre, serà dirigit i presentat per la periodista Esther Vera, amiga del poeta, i conduït musicalment pel director musical del Liceu, Josep Pons.

Durant la primera part de l'acte, es representaran peces musicals d'obres vinculades a la biografia de Margarit a càrrec de l'Orquestra Simfònica del Liceu dirigida per Pons, que contindrà el 'Concert núm. 5' de Beethoven, en què participarà el pianista Albert Guinovart, i 'Summertime', de George Gershwin, que tocarà el seu fill i saxofonista Carles Margarit i el pianista Xavier Algans.

Posteriorment, Vera, el poeta Luis García Montero i Jordi Gracia glossaran la figura de Margarit i presentaran 'Animal de bosc', per donar pas a un recital de poemes del llibre, amb l''Adagi per a cordes' de Samuel Barber interpretada de fons.

Amics del poeta com Joan Manuel Serrat, Pere Rovira, Josep Cuní, Lola Josa, Josep Lluch, Josep Maria Rodríguez, Marcel Riera, Irene Sáez i Paco Ibáñez posaran veu als últims versos que va escriure l'autor.

L'obra pòstuma del poeta

L'obra pòstuma del poetaJoan Margarit va deixar acabats els poemes d''Animal de bosc' i quan en vida li van preguntar on voldria presentar el llibre va assegurar que la seva voluntat era que fos al Liceu, on era poeta resident aquesta temporada.

El director artístic del Liceu, Víctor García de Gomar, ha assegurat que d'aquesta manera el teatre recorda "un amic que durant tot el camí ha estat entranyable, honest i generós i que llega preuades lliçons de vida".