La fira grecoromana del Triumvirat Mediterrani, de l'Escala, arriba a la 25a edició i programa una quinzena d'activitats, entre dissabte i diumenge (8 i 9 de maig), amb diverses novetats i una programació adaptada a la situació actual, evitant alguna de les propostes que suposaven major concentració de públic i apostant per actes amb aforament limitat i amb inscripció prèvia.

Com és tradicional, les activitats es reparteixen entre el nucli antic de l'Escala i el recinte del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries. El dissabte 8 de maig es fan bona part de les activitats a Empúries, amb visites romanes, tallers d'oficis i artesans romans, d'arqueologia i de preparat medicinal, així com una nova activitat, la gimcana "Empúries pista a pista", adreçada a públic familiar i juvenil. El MAC-Empúries també ofereix una visita a l'audiovisual del criptopòrtic de la Domus dels Mosaics.

Al nucli antic, la jornada de dissabte inclou una altra novetat, amb la presentació del projecte del Festival Pèplum -un projecte impulsat per l'associació Untikesken- i la projecció tot seguit de la pel·lícula Àgora (2009), d'Alejandro Amenábar, que comptarà amb introducció filmogràfica del catedràtic d'Història i teoria del cinema de la Universitat de Girona Àngel Quintana, i les explicacions d'història i arqueologia de Joaquim Tremoleda, arqueòleg del MAC-Empúries.

El diumenge, 9 de maig, la programació es concentra al nucli antic, amb activitats de reconstrucció històrica, a través de tallers d'oficis i artesans romans, tallers de demostració de gastronomia romana , tallers familiars de mosaics, màscares teatrals i de daus romans.

Una altra novetat serà la conferència-vermut , que pretén tractar del "menjar i salut en el temps dels romans: herències d'ahir en la dieta d'avui", que anirà a càrrec de Carles Buenacasa, doctor i professor del Departament d'Història i arqueologia (UB).

Es completa la jornada amb l'espectacle familiar "Conte mitològic i música chill", a la Riba, rebatejada per a l'ocasió com a terrasseta dels déus.

Totes les activitats programades, compliran amb la normativa sanitària de la Covid-19 , per la qual cosa moltes són amb aforament limitat i reserva prèvia a través del web inscripcions.lescala.cat.