El Festival Sons del Món, que es farà a Roses del 23 de juliol al 7 d'agost, ha presentat el seu cartell que inclou artistes com Amaral, La Casa Azul, Rosario, Fangoria, Aitana, Stay Homas, Oques Grasses i un dels artistes revelació de l'any, Nil Moliner. La catorzena edició ja va confirmar a finals de març la primera actuació: God Save The Queen.

A la formació argentina que rendeix tribut a la banda de Freddie Mercury, s'hi ha sumat ara un cartell de luxe que ha apostat per artistes catalans i estatals, tots ells amb garanties d'èxit d'omplir els aforaments, restringits al 65%, segons ha destacat el director del Festival Xavi Pascual. Tots els concerts es faran a la Ciutadella, que s'ha convertit novament en el centre neuràlgic del Festival.

El certamen va convertir-se l'any passat en una de les úniques cites musicals que es van celebrar a la Costa Brava. Amb l'experiència adquirida i sota el convenciment que la cultura és "segura", Promo Arts Music aborda un nou festival de nou nits de concerts a la Ciutadella. "La gent no ha de tenir por. Hem de recuperar l'assistència a la cultura", ha dit l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan. "Des de l'Ajuntament animem a recuperar les ganes de participar de la cultura, ja que sense ella no tenim ni arrels ni futur", ha conclòs.

El mes de gener, el festival va decidir no programar artistes internacionals. Només God Save The Queen, una formació argentina, integrarà la programació del certamen però Pascual ja ha avançat que la seva gira, centrada en territori espanyol, està garantida. De fet, aquest va ser el primer grup confirmat -que actuarà el 31 de juliol- i aquest dimecres s'han desvetllat els altres vuit concerts previstos del 23 de juliol al 7 d'agost.

Es tracta, d'Stay Homas (23 de juliol) que inaugurarà el Festival , La Casa Azul (24 de juliol), Oques Grasses (25 de juliol), Rosario (30 de juliol), Nil Moliner (1 d'agost), Fangoria (5 d'agost), Amaral (6 d'agost) i Aitana, que tancarà el festival la nit del 7 d'agost.

Les entrades es posaran a la venda dijous a les vuit del vespre -excepte per God Save The Queen que ja va ajornar l'any passat- i es podran adquirir per unitats de fins a sis persones amb un seient interpersonal i un metre de separació entre files.

Durant la presentació, el director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Miquel Curanta, ha defensat, precisament, que amb una programació "amb la mirada posada en artistes del país" es pot fer un cartell amb totes les garanties i "omplir". Això sí, amb un aforament que rondarà -si no hi ha canvis de darrera hora- el 65% amb 1.290 localitats.

En el mateix sentit, s'ha pronunciat el diputat de Cultura, Albert Piñeira, que ha afirmat que aquest estiu el Sons del Món serà una de les "grans cites" de la Costa Brava i ha afirmat que, si l'any passat es va arriscar, aquest cal fer un "pas més" per anar retornant a la "normalitat".

El futur dels festivals

Per la seva banda, Pascual ha agraït els suports que el festival ha tingut durant aquesta etapa complicada i ha afirmat que confia que amb la vacunació i dades "favorables" el futur dels festivals millorarà. En relació a això, ha apostat perquè les farmàcies puguin realitzar tests d'antígens i que els festivals tinguin accés a l'aplicació de Salut per saber si els assistents estan vacunats o s'han fet una prova.

L'espai 'village' i les mesures de seguretat

A banda de les nou nits de concerts a la Ciutadella, el Sons del Món també tornarà a comptar amb l'espai 'village', on els assistents podran sopar, fer una copa amb vi de la DO Empordà, una cervesa o un còctel d'autor. Pascual ha remarcat que se seguiran tots els protocols que determinin les autoritats sanitàries, com ja van fer l'any