Roses tornarà a gaudir amb les havaneres. Serà durant la quinzena cantada, aquest dissabte 1 de maig a les 7 de la tarda, al Teatre Municipal. En aquest escenari actuaran dues formacions ben conegudes pel públic: Peix Fregit i Els Pescadors de la Badia de Roses. Tot i que el concert és d'accés lliure i gratuït, cal reservar plaça al web rosescultura.cat.

Tal com explica el regidor de Cultura, Èric Ibáñez, és una de les cites que sempre atrau molt públic. Tot i això preveuen que enguany no serà igual. A finals de la setmana passada, tenien reservades unes noranta places de les dues-centes disponibles. «Molt del públic que ve a escoltar les havaneres és gent gran i encara, a hores d'ara, tenen por de tancar-se en un teatre», reconeix. De fet, ja ho estan copsant també en les altres representacions d'arts escèniques incloses dins la programació del Teatre.

Els dos grups que actuaran són els que ja s'havien programat l'any passat, però que el tancament i la pandèmia van fer impossible el concert. El cap de cartell és el grup d'havaneres Peix Fregit, una formació amb molta tradició, ja que es va formar, sota la direcció de Josep Bastons, durant les primeres cantades a Calella de Palafrugell, l'any 1974. Dos anys abans, però, els seus tres components ja cantaven en sopars i àpats diversos, festivals, sense cap nom que els identifiqués. El nom del grup, doncs, està estretament a Palafrugell i a un poema anònim del segle XVII on es pot llegir: Palafrugell, Peix Fregit i jurioles a la brasa. Compartint cartell amb Peix Fregit hi haurà també Els Pescadors de la Badia de Roses, l'única formació d'havaneres local que hi actua cada any.