Gemma P & apodots és el duet artístic format per dos germans de Roses, la Gemma i l'Àngel Pérez Ortega, de 25 i 27 anys, que a finals d'estiu llançaran el seu primer treball plegats Fantasia universal. Actualment, viuen i treballen a Barcelona. Tot i que els dos s'han dedicat a la música des de fa anys, ara fa només quatre mesos que van començar a cantar plegats. «Fem música des de petits, venim d'una família de músics i arran de la quarantena, ens vam proposar fer aquest projecte junts que aposta pel pop català i combina diversos gèneres».

Fusionar la passió que senten per la música ha significat «una espècie de retrobament entre tots dos» explica la Gemma. Ella canta i toca la guitarra i té una àmplia trajectòria com a Youtuber catalana (porta 10 anys i té 290.000 subscriptors), a Instagram (61.000) i a Tik Tok (350.000). És professora de guitarra. És una d'aquelles artistes que ha demostrat el seu talent de forma prematura. De ben petita ja es va interessar pel món musical i va participar en programes i concursos en línia com Teenstar o el de Los 40 Principales, on va quedar finalista. Més tard l'any 2013 va debutar al Festival Acústica de Figueres amb algunes versions i algunes cançons pròpies.

El seu germà, l'Àngel, ha estudiat el Grau Superior de Música d'ESMUC en Composició i també és Graduat en Comunicació Audiovisual per la UPF. Produeix, canta i és qui fa els videoclips. També és professor de piano.

Ara, estan acabant el seu primer disc junts, que portarà per títol Fantasia universal i sortirà a finals d'aquest estiu. Fins i tot estan treballant ja en el segon, que tindrà col·laboracions i un so una mica més urbà, comenten amb la il·lusió de trobar una discogràfica a la qual poder presentar aquest segon treball. Tot i això, el primer cd encara s'està cuinant. «En ell destaca la fusió d'estils: dance, trap, música urbana, pop, però sobretot la temàtica moderna i futurista és el que ho engloba tot, una essència que també està molt present en els videoclips de les cançons» explica la Gemma.

Gemma P & apodots vol ser un grup que porti a la reflexió a través de les seves lletres: «Són filosòfiques, parlen d'un Déu que està per damunt nostre o del que ens falta als joves». Seran uns dotze els temes que formaran part d'aquest primer cd. Una de les cançons: Dins la pantalla va sorgir en plena quarantena per parlar de les seqüeles que ha tingut en els joves i en la resta de persones, estar sempre connectat i ho fa a través d'un estil retro que imita la música dels 80. «La cançó parla d'un personatge que és la Gemma, que està tan dins la pantalla, que se sent molt sola, trista, anestesiada i pateix malalties mentals que és un problema molt relacionat amb l'ús abusiu de les xarxes socials i el mòbil. Ens proposa fugir de l'addicció cap a un món més natural» assenyala l'Àngel.

En un altre dels temes, Junts arribarem al cel, «expressem la confiança que la vida et donarà el que necessites, en el moment adequat. És un viatge a la nostra infància, una recerca, una reflexió, un exercici filosòfic en el qual sobretot ha de formar part l'amor».

Aventures va ser el seu primer single: «És una cançó amb una estètica disco, música dels anys 60, 70 i 80 però amb un so una mica més electrònic. Aquí fem referència a un lloc que hi ha més enllà de la realitat: ho hem relacionat amb el món dels videojocs, una mena de subrealitat des d'on canta la Gemma» i que els serveix per recrear una mena de reflexió metafísica i espiritual, asseguren.

L'Àngel parla del procés de creació: «Comencem component la cançó i anem desenvolupant la lletra, després jo la produeixo a l'ordinador i rodem, amb els pocs recursos que tenim, el videoclip» fins a aconseguir el resultat final que esperen poder ben aviat compartir també amb el públic, a l'Alt Empordà: «Ens encantaria actuar a Figueres o a Roses, són els llocs que ens han vist créixer».