L'associació cultural El Biblionauta ha convocat una nova edició del ConcurTs. Concurs de contes curts. L'organització proposa cada any una temàtica diferent per als relats, sempre relacionada amb els gèneres fantàstics, la ciència-ficció, la fantasia o el terror sobrenatural. Fins al 15 de maig, s'hi pot participar en una doble modalitat, una per a majors d'edat de tot arreu i una altra per a participants que estudien en instituts de la comarca de l'Alt Empordà.

El Biblionauta, seguint la voluntat de reivindicar cada any una figura del gènere fantàstic en català, ha volgut dedicar aquesta edició a l'escriptor Josep Maria Benet i Jornet, desaparegut fa un any. Per això, totes les propostes de creació de relats curts giren entorn a les seves obres fantàstiques.

Els organitzadors han incidit especialment en motivar les habilitats escriptores dels joves i, per això, amb la col·laboració del Servei Educatiu de l'Alt Empordà, aquest any el ConcurTs ha anat acompanyat d'una formació per a docents sobre el microconte i com treballar-lo a classe. La idea és engrescar els alumnes a participar en la convocatòria. Per fer-ho, només cal ser estudiant d'un institut (públic o privat) de l'Alt Empordà i disposar d'un ordinador, perquè aquest és un concurs cent per cent digital. La participació es formalitza enviant un relat curt a través d'un formulari al qual es pot accedir a través del web d'El Biblionauta.

El dia 25 de maig, a les sis de la tarda, es donaran a conèixer els noms dels guanyadors del ConcurTs i es farà l'entrega de premis, en un acte a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres. Per a aquest acte, ha estat convidat l'escriptor, columnista i professor a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès Ricard Ruiz Garzón, que pronunciarà una conferència.