El llibre més venut de ficció en català a Catalunya aquest divendres per Sant Jordi ha estat 'La dona de la seva vida' (Columna), de Xavier Bosch, mentre que en ficció en castellà ha estat María Dueñas qui ha liderat el rànquing amb 'Sira' (Editorial Planeta).

Segons ha informat el Gremi de Llibreters de Catalunya i la Cambra del Llibre en un comunicat conjunt, a la categoria de no ficció en català, la llista l'encapçala 'A cor obert' (Columna), d'Oriol Mitjà, mentre que en no ficció en castellà ha estat 'El humor de mi vida' (Harper Collins), de Paz Padilla.

El més venut de literatura infantil i juvenil en català ha estat 'Gràcies. Història d'un veïnat' (Animallibres Editorial), de Rocio Bonilla Raya; i el que ha liderat les vendes de literatura infantil i juvenil en castellà és 'El campament' (Editorial Planeta), de Blue Jeans.

Seguit de Bosch, en el rànquing dels més venuts de ficció en català s'han situat 'Consumits pel foc' (Proa), de Jaume Cabré; 'Tàndem' (Ediciones Destino), de Maria Barbal; 'L'home que va viure dues vegades' (Columna Edicions), de Gerard Quintana, i 'Canto jo i la muntanya balla' (Anagrama), signat per Irene Solà.

Els més venuts de no ficció en català, després de Mitjà, està 'Paraules d'Arcadi' (Angle Editorial), d'Arcadi Oliveres; 'El dia que vaig marxar' (Univers Llibres), d'Albert Om; 'Les hores greus' (Símbol Editors), de Quim Torra, i 'L'armadura del Rei' (Ara Llibres), escrit a sis mans per Albert Calatrava, Eider Hurtado i Ana Pardo.

'Independencia' (Tusquets Editors), de Javier Cercas; 'El juego del alma' (Suma de Letras), de Javier Castillo; 'Transbordo en Moscou' (Seix Barral), d'Eduardo Mendoza, i 'El arte de engañar al Karma' (Suma de Lletres), d'Elísabet Benabent, conformen la llista dels més venuts de ficció en castellà després de María Dueñas.

'El infinito en un junco' (Siruela), d'Irene Vallejo; 'En tierra de Dioniso' (Acantilado), de María Belmonte; 'Niadela' (Errata Naturae Editors), de Beatriz Montañez, i 'La armadura del rey' (Ara Llibres), d'Albert Calatrava, Eider Hurtado i Ana Pardo, segueixen a Paz Padilla en el rànquing dels més venuts de no ficció en castellà.

Diada "ordenada i segura"

Diada "ordenada i segura"El Gremi de Llibreters han estimat que les vendes aquest divendres s'han situat al voltant del 75% de les quals es van generar el mateix dia el 2019, encara que les xifres definitives no es coneixeran fins a la setmana vinent.

La Cambra del Llibre ha fet un balanç positiu de la participació ciutadana i preveu haver superat el milió de llibres venuts per Sant Jordi, i també ho ha fet dels onze espais perimetrados a la ciutat de Barcelona.

Ambdues institucions han celebrat que la Diada s'hagi celebrat de manera "ordenada i segura" malgrat la complexitat organitzativa de la festivitat per les mesures i restriccions sanitàries per evitar la propagació del coronavirus.