A la nutricionista Carla Zaplana, la seva passió per la natura i els productes de la terra li ve des de molt petita, de quan visitava, a Mollet de Peralada, la caseta de fusta dels seus avis. Ara els records de la seva infància i tot aquell llegat són el punt de partida del seu primer llibre de contes titulat La Caseta de Fusta, publicat per l'editorial Bindi Books i adreçat al públic infantil, nens i nenes d'entre 4 i 8 anys i als quals vol despertar les seves pròpies inquietuds.

La protagonista del llibre es diu Cali i és una nena curiosa i divertida. Se sent feliç tenint cura de la seva gosseta, collint enciams de l'hort i enfilant-se al cirerer, jugant al jardí de la caseta de fusta dels avis perquè aquell indret és un lloc màgic on connectar amb la natura.

L'autora presenta vuit contes que reviuen aquells temps, quan passava part dels estius a casa dels seus avis a l'Empordà. Són un recull de contes il·lustrats per lMàriam Ben-Arab que volen aconseguir que el petit lector visqui aquesta connexió amb la natura, el menjar net i sentir-se bé.

Per a Zaplana «els dibuixos reflecteixen a la perfecció com era aquest contacte amb la naturalesa, la caseta de fusta de Mollet de Peralada. El pa amb tomàquet surt a la taula de l'esmorzar, apareixen els arbres, les plantes». L'autora assegura que ha estat una experiència gratificant treballar al costat de Màriam Ben-Arab: «Li vaig enviar fotos meves de quan era petita, de la caseta, dels avis, de la gosseta i ella m'anava enviant les il·lustracions i va ser molt gratificant».

El llibre es complementa amb exercicis didàctics per engrescar els nens juntament amb els pares, amics o a l'escola i algun parell de receptes per posar els nens a la cuina i fer-ho de forma divertida.