Lucía és una nena molt divertida. Li agrada recordar coses i intenta atrapar tots els seus records. Descobreix que a cada moment important del seu passat li acompanyen les persones més estimades per ella - els seus familiars i amics. A la Lucía, a vegades li costa expressar les seves emocions relacionades amb els records. Per això, en el seu retrat,utilitza alguns colors, sabors i sons, els quals li faciliten el reconeixement i la descripció dels seus sentiments.

Ella és la protagonista del nou conte de Berni Pajdak, La meva paleta de records, un àlbum il·lustrat on els nens descobreixen el que és un record i les maneres de retratar-lo. En el llibre, editat per Sargantana, els infants també aprenen a parlar dels sentiments utilitzant el vocabulari relacionat amb els colors, sabors, sons. Els nens coneixen l'etimologia de la paraula «recordar» i descobreixen la importància de la família. Quan arriba el dia dels seus aniversaris, la protagonista rep un regal molt especial i la nena per fi troba una manera perfecta per a poder transmetre els records de la seva memòria.

Segons l'autora, «el llenguatge utilitzat en aquest conte connecta molt bé amb el públic infantil i el projecte estimula la imaginació i creativitat infantil. També dona als lectors la possibilitat d'expressar-se emocionalment a través de la pàgina creativa, on els nens poden dibuixar o escriure els seus records preferits. Les il·lustracions, de Zeque Bracco, «són molt originals, s'utilitza el dibuix a bolígraf, retalls de papers i diverses textures, la qual cosa crea un projecte visual molt atractiu».