La Nau Oliva de Figueres organitza per novè any consecutiu el seu casal artístic durant tot el mes de juliol. Aquest casal dedicat a les arts escèniques (dansa, música i teatre) i les arts plàstiques va ser el primer especialitzat a la ciutat, any rere any ha anat consolidant-se en el seu àmbit.

S'adreça als nens i nenes 6 i 14 i un dels punts forts és la realització de l'espectacle de cloenda del casal artístic. Durant tot el mes i amb una temàtica determinada, participen en tot el procés de creació: posada en escena, coreografies, interpretació, cançons, vestuaris, entre altres aspectes. L'esdeveniment és molt esperat i per aquest motiu l'any passat, la direcció de La Nau Oliva va engegar un projecte solidari però malauradament l'estiu passat, a causa de les restriccions sanitàries, l'espectacle no es va poder realitzar i l'ONG triada, Open Arms, no va rebre cap donació.

Aquest any, esperant que tot llueixi amb normalitat, es destinarà novament la totalitat de la recaptació a aquesta entitat.