13 de abril de 2021
13.04.2021
L'Empordà
SANT JORDI A L'ALT EMPORDÀ 2021

Sant Jordi amb control diferenciat entre municipis de més o menys 5.000 habitants

Els grans hauran d'habilitar zones perimetrades preferentment a l'aire lliure i amb un aforament limitat

13.04.2021 | 17:31
Aragonés i Budó en el Consell Executiu.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha avançat aquest dimarts que es preveu diferenciar la celebració de Sant Jordi per municipis de menys de 5.000 habitants o més grans, on plantegen situar parades davant d'establiments i zones perimetrades, ha explicat en una conferència de premsa telemàtica després del Consell Executiu.

Als municipis de menys de 5.000 habitants els ajuntaments i les entitats dinamitzaran la diada, com es fa habitualment per Sant Jordi i, als de més de 5.000 es planteja situar parades davant les llibreries i floristeries, i habilitar zones perimetrades preferentment a l'aire lliure i amb un aforament limitat.

Sobre aquestes zones perimetrades, ha avançat que previsiblement tindran control d'aforament a les entrades i sortides, a banda de les mesures necessàries per garantir la seguretat contra la pandèmia, i ha descartat concretar més detalls sobre la diada, perquè aviat ho faran la Conselleria de Cultura i el Gremi de Llibreters en una roda de premsa.

Quant a la signatura de llibres, ha plantejat que es pugui demanar amb antelació a la llibreria i que l'exemplar pugui estar dedicat i signat per l'autor, i que es pugui recollir a l'establiment durant els dies posteriors, ha explicat Budó.

Ha defensat que aquest any la diada se celebri amb totes les mesures epidemiològiques vigents però diferenciant d'aquesta manera entre els municipis de més o menys de 5.000 habitants, i també segons les activitats que sol promoure cada municipi durant Sant Jordi, que l'any passat no es va celebrar a causa de la pandèmia.

Budó ha assegurat que la decisió s'ha planificat en el Comitè Tècnic del Procicat i s'ha treballat amb l'Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació de Micropobles de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook