La Generalitat ha xifrat aquest dimarts en 5.501 els professionals de les arts escèniques, visuals i de la música que han rebut l'ajut extraordinari de 750 euros aprovat pel Govern per pal·liar la situació econòmica del col·lectiu arran de la crisi del coronavirus.

En un comunicat aquest dimarts, la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha informat que "al llarg de la setmana passada" es van fer efectius els pagaments de la tercera convocatòria dels ajuts, que compten amb un pressupost de més de 4 milions d'euros.

Les conselleries de Treball i Cultura han destinat conjuntament un total de 8,7 milions d'euros a ajuts extraordinaris, que han arribat a 12.037 persones del sector, "especialment afectat per la crisi sanitària i considerat essencial", ha assenyalat el Govern.

En aquesta tercera convocatòria, l'ajut estava destinat a professionals, tècnics i docents de les arts escèniques, arts visuals i la música per les activitats culturals suspeses o restringides a causa de la crisi sanitària.

Una de les condicions per sol·licitar l'ajut era que els ingressos dels professionals no haguessin superat els 20.000 euros durant l'any 2020, un màxim superior als 13.000 euros que s'havia establert en la convocatòria anterior, segons va sol·licitar el propi sector.