06 de abril de 2021
06.04.2021
L'Empordà

Esther Martínez materialitza noves emocions a través de l'escultura

L'artista prepara la seva pròxima exposició a Madrid de la sèrie pictòrica «Besos robados»

05.04.2021 | 18:18
Esther Martínez, al taller de Figueres, mostra una escultura. Al fons una de les darreres pintures

Les darreres obres de l'artista de Figueres Esther Martínez, que formen la sèrie pictòrica Besos robados, es presentarà del 2 al 6 de juny a la Fira Artist 360 de Madrid. És una col·lecció que va ser realitzada en ple confinament i recentment hi ha sumat una peça de grans dimensions, que porta per títol Ninfas. A la mostra, s'hi podran veure cinc pintures i alguna peça escultòrica.

És el primer cop que Martínez es decanta per aquesta disciplina. Després d'apuntar-se a un workshop amb el prestigiós Eudald de Juana, no ha deixat de crear: «M'ha donat eines per jo poder obrir un nou camp per experimentar i créixer, com ara aprendre a educar la mirada i saber-ho traspassar a l'obra».

A la primera de les escultures que té acabada al seu taller, a Figueres, li ha col·locat unes peces de ferro obertes de manera que l'obra transita entre un estil clàssic i abstracte. Apareix com «un cos trencat, ple de detalls destruïts i emmarcada per aquesta peça metàl·lica que al mateix temps és oberta, com si s'escapés». Un altre dels treballs escultòrics és un retrat del seu fill Enzo, que torna a fer de model a l'artista. Aquesta representa «una cara molt somiadora, està meditant amb els ulls tancats i els cabells despentinats, una mica recorda l'altra peça. La primera s'està com trencant i aquesta té els cabells que miren cap a totes direccions i la part de baix també està com trencada».

Aquestes escultures viatjaran a Madrid acompanyades de la seva sèrie més intimista Besos robados: «Totes elles tenen la mateixa temàtica: una mirada cap a la part positiva de les coses, la recerca de la part humana i de l'amor».

Des de fa un temps, l'artista Esther Martínez forma part d'El club de las mujeres (in)visibles, de Madrid. Es tracta d'un col·lectiu destinat a crear exposicions per reivindicar la figura de l'obra de la dona artista i donar a conèixer el seu treball. Fins al dia 1 d'abril passat, i dins d'aquesta iniciativa, Martínez ha exposat la peça Luxury, al Salon Azul de l'Hotel Only You del carismàtic barri de Chueca, de Madrid.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook