El Centre de Turisme Cultural Sant Domènec de Peralada estrena aquest dijous dia 1 d’abril la temporada d’exposicions virtuals amb aquesta proposta artística en format virtual del projecte Tinta i Vi, de pintura amb vi sobre tela i làmina.

Al 2017, amb seva primera exposició presencial a Peralada, Marta Arañó torna a Peralada amb VIMART (Vi, Mar i Art), unes exposicions online de les seves obres però amb el mateix esperit.

La tècnica de la pintura amb vi, és el resultat d'un seguit de transformacions que es produeixen amb el temps i que juntament amb el camí d'una pinzellada, acompanyada de la negror de la tinta, fan d'un joc amb tanta interacció, el naixement d'una obra d'art.

Marta Arañó, és una artista barcelonina residint a Sant Esteve Sesrovires, on també hi té el seu estudi d’art. amb una llarga trajectòria en el món de l’art i dedicada actualment a la pintura amb vi. Vins naturals, sense manipular i que es transformen sobre una làmina de paper. Dedica la seva obra a tots els viticultors pel seu esforç i dedicació, i als amants del vi donant-los la possibilitat de tenir el seu vi preferit transformat en una altra obra d’art, en aquest cas traslladat a una tela o làmina. Els propis cellers poden veure el seu vi (la seva obra d’art) transformat sobre un altre format. També realitza tallers i activitats arreu.