Els responsables dels Museus Dalí són «optimistes» amb la reobertura dels tres espais aquest dissabte i l'inici de la temporada amb la Setmana Santa. «Tenim molt de desig d'obrir perquè l'objectiu dels museus és restar oberts i ho fem ara perquè han canviat les prerrogatives del Procicat», explica la directora, Montse Aguer. Les previsions, diu, són bones, ja que tenen força peticions de reserva. També, afegeix, és una «oportunitat per als visitants catalans de veure aquests museus en unes condicions poc habituals, amb més quietud i poca gent».

La reobertura dels tres museus es fa de forma esglaonada i el personal es reincorporarà a mesura que s'ampliïn horaris. Des de dissabte i fins al 5 d'abril, els tres centres estaran oberts tot el dia. El Teatre-Museu Dalí de Figueres i el castell de Púbol, des de les 10.30 fins a les 15 hores i Portlligat, de 10.30 a 18 hores. Fins al 31 de maig, només obriran de dimecres a diumenge. A partir de l'1 de juny recuperaran l'horari habitual, tancant només els dilluns. A tots els recintes caldrà reserva prèvia. «Estem molt preparats per rebre visitants», argumenta Aguer.

El visitant potencial ara és el català, a causa de les restriccions de mobilitat. Aguer espera, però, que aviat França aixequi les mesures, perquè el francès és un dels seus públics principals. La directora explica que a Figueres hi ha l'al·licient de veure la mostra 'Dalí: el surrealisme soc jo. Paisatges fora del temps' amb dotze obres clau del mestre que poques vegades es poden veure juntes. S'amplia a més cinc obres de la sèrie 'Memories of Surrealism' del 1971. Mentrestant, a Púbol s'exhibeix la mostra Gala. Dalí. Dior. D'art i de moda.