20 de març de 2021
20.03.2021
L'Empordà
Figueres

Figueres lliura els Premis d'Educació Josep Pallach

La cerimònia s'ha celebrat en un acte restringit a l'Auditori dels Caputxins de Figueres

20.03.2021 | 16:23
Els representats i els premiats a l'escenari dels Caputxins de Figueres.

Aquest dissabte, 20 de març, s'ha celebrat l'acte de lliurament del Premis d'Educació Josep Pallach, a l'auditori dels Caputxins de Figueres. Entre els assistents, hi ha hagut l'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Begur, Gemma Coll, l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó i el  president de la Fundació Josep Pallach, Josep M. Soler.

Ha sigut una jornada on s'ha respectat l'aforament limitat i les mesures de seguretat i s'ha comptat amb la col·laboració de, Joan Sarramona, catedràtic emèrit de la UAB i creador dels Premis Pallach l'any 1978, que ha realitzat una conferència sobre l'educació, els valors de Pallach i com ha afectat la pandèmia a l'educació dels més menuts.

Els premiats

Guanyadors Primer premi ex aequo Premi d'Experiència Educatives:

  • Escaping War, de l'Institut Vall de Llémena, presentat per Faló Garcia i Pallejà, Xavier Cortina Sagredo i Neus Heras Navarro.
  • Curtvalortratge de l'Escola Mansuet, presentat per Anna Grabalosa Gandara, Anna Pérez Ibáñez, Loreto Pérez García i Laura Prat Cobo.


Guanyador Premi Articles Periodístics sobre la transversalitat educativa:

  • Escola Catalana: cap a on?, de Joan Serra Capallera.


Guanyador Premi de Narrativa Curta:

  • Aparents contradiccions, d'Oriol Pagès Soler, alumne de 2n de batxillerat de l'Institut Vicens Vives de Girona.


Un acte també de reconeixement a Pallach

Josep Pallach era un polític i pedagog figuerenc, un home d'ideals profundament democràtics, obligat punt de referència en qüestions socials, que provocava constantment el debat en les seves classes i fora d'elles, conscient que amb això ajudava a reflexionar i a comprometre's en l'educació i el país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook