03 de març de 2021
03.03.2021
L'Empordà
Novetat editorial

Carles Porta publica «La farmacèutica», un relat basat en el segrest de Maria Àngels Feliu

L'autor reconstrueix en un llibre el periple que va viure durant 492 de captiveri la farmacèutica d'Olot

03.03.2021 | 09:17
Carles Porta publica «La farmacèutica», un relat basat en el segrest de Maria Àngels Feliu

Carles Porta ha reconstruït el periple que va viure la farmaceutica d'Olot, Maria Àngels Feliu, en un relat rigorós que mostra fins a quin punt pot arribar la crueltat humana. El llibre es titula «La farmacèutica. 492 dies segrestada» i l'ha publicat l'editorial La Campana.

"El 20 de novembre de 1992 va ser segrestada Maria Àngels Feliu Bassols, farmaceutica d'Olot. Aquella dona, mare de tres fills, va passar setze mesos sota terra, enterrada viva en un forat de la mida d'un armari. Va compartir captiveri amb aranyes, formigues, rates, serps i humitat."

Et pot interessar

Així comença la història real però increïble d'un dels casos mes impactants de la crònica negra del nostre país: la investigació del segrest de la farmacèutica, que es va transformar en un drama humà, va estar plena d'errors policials i judicials, i tampoc no hi van faltar diversos exemples vergonyosos de periodisme escombraria.

Com recull Carles Porta en el seu llibre, els segrestadors de la Maria Àngels eren uns ineptes absoluts." L'única cosa que van aconseguir va ser eternitzar el suplici d'una dona que, miraculosament, va sobreviure a unes circumstàncies infrahumanes. La seva fortalesa psíquica i la seva determinació la converteixen en una heroïna", exposa l'autor.

Després de revisar a fons la informació generada pel cas, Carles Porta ha reconstruït la història de dalt a baix en un sol fil narratiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook