L'artista de Sant Pere Pescador Anna Novella inaugura a l'espai Cotxeres Borrell de Barcelona l'exposició Kitete, el fill de la Shindo, basada en el conte tradicional de Tanzània que explica les injustícies que pateix la protagonista. Les obres estaran en exposició del 2 al 31 de març i es faran visites guiades amb la mateixa artista, amb motiu del Dia de la Dona.

El projecte d'il·lustrar aquesta llegenda popular africana, una història sensible que dona suport a la dona i la inclusió, li va venir per part de Pierre Rivero amb qui ja havia treballat anteriorment en un altre conte Dia de sol, sobre les persones amb síndrome de Williams.

Kitete, el fill de la Shindo és una història d'amor, compromís i honestedat.

Aquest conte tradicional originari de Tanzània presenta un protagonisme compartit entre en Kitete, un nen especial d'ingenuïtat entremaliada i la Shindo, una dona africana valenta i lluitadora, de vegades desbordada per l'excés de dificultats i responsabilitat. «De la interacció entre aquestes dues realitats, neix un conflicte que ens regala una moralitat lògica i una reflexió profunda sobre la família, el deure i els afectes», assenyala Rivero, que s'ha encarregat del disseny gràfic de l'edició

L'encàrrec li va arribar a l'artista Anna Novella ja fa uns mesos, en ple confinament: «De seguida les imatges de poblats i paisatges africans em van venir al cap. Em vaig informar sobre Tanzània, la gent, la indumentària, els animals, els paisatges i vaig començar a esbossar les idees fins a endinsar-me en aquella història que jo podia transformar fent i desfent, i que m'allunyava de la meva actual realitat. Podia crear els personatges i gaudir molt, submergint-me en un món groc i lluminós que dia a dia agafava forma» explica Novella.

Una de les il·lustracions del conte. Anna Novella

El resultat és un preciós conte africà sobre els nens especials o amb discapacitat. Un conte que parla de la maternitat, d'amor cap als fills i d'aquest vincle tan especial que s'estableix entre els germans, a través d'unes imatges on l'artista fa servir un traç lliure, però alhora ple de detalls magnífics, amb uns colors que semblen sortits de mons onírics barreja de somnis i inconscient.

Ara, en aquesta exposició, l'Anna Novella presenta les obres originals que conformen el llibre, que ha estat publicat per Amazon.

«Aquestes han estat tractades digitalment per poder adaptar els originals al format edito?rial intentat influir el menys possible en l'essèn?cia de les obres» conclou Rivero.