La passió desbordant de Carla Conchán ha apoderat la gent de Portbou per convertir el Circuit d'Artistes de Portbou en un gran èxit.

Com va començar aquesta aventura?

Nosaltres formem part de l'associació Amics de Portbou que es dedica a activitats culturals i de cura del medi ambient. Teníem un local a la Rambla i el setembre del 2019 va acollir una exposició del Festival de Fotografia interfronterer Fotolimo. Ells, a part dels quadres que van posar dins el local, van fer uns pòsters gegants que s'encolaven a la façana, quedant força espectacular. Així va ser com nosaltres també vam començar a fer exposicions de la gent de Portbou, de tothom que tingués alguna habilitat o coneixement, exposàvem a dins el local i també fèiem un pòster gegant a la porta. La primera va ser l'artista russa Natàlia Veselovskaya.

I va arribar el confinament.

Sí, vam haver de tancar les activitats i el local. Pensant en la primavera, vam posar unes orenetes petites per Portbou i vam demanar a la gent que pensés un poema o una cançó, que les posaríem dins un codi QR. En total unes quaranta orenetes. La participació va ser alta. Ens van enviar correus amb música, poemes... Els vam posar dins els QR i la gent havia d'anar buscant-los pel poble. A la segona edició, exposà Robert Magentí de Ceret Les cartes perilloses, cinquanta pòsters gegants.

També van demanar la participació de la gent?

Vam voler que participessin expressant què els havia suggerit les obres i ho vam incloure també en un QR.

Què han generat aquestes experiències?

Hem aconseguit la participació de moltes famílies del poble i crear una xarxa important.