19 de gener de 2021
19.01.2021
L'Empordà
Figueres

El Museu del Joguet de Figueres vol potenciar la seva singularitat

Proposa personalitzar el centre en la figura del seu fundador, com a Museu del Joguet de Catalunya-Col·lecció Josep Maria Joan Rosa

18.01.2021 | 19:03
El Museu del Joguet de Figueres vol potenciar la seva singularitat

Un informe per adaptar el Museu del Joguet de Catalunya de Figueres als efectes de la pandèmia i les noves circumstàncies socials proposa potenciar la seva singularitat en el panorama museogràfic nacional i internacional.

És un museu de la història i la cultura del joguet, únic a Catalunya i a Espanya, per l'abast de la seva col·lecció i instal·lacions, i té pocs equivalents en altres països. També es proposa personalitzar el centre en la figura del seu fundador, com a Museu del Joguet de Catalunya – Col·lecció Josep Maria Joan Rosa, així com intensificar-ne la dimensió digital i l'actualització de la col·lecció.

L'informe del Grup de Treball, encarregat el 19 de setembre passat pel Patronat de la Fundació del Museu del Joguet de Catalunya, ha estat lliurat als seus membres i serà presentat en una pròxima reunió d'aquest òrgan de govern. Hi ha fet aportacions un total de 44 persones expertes en els àmbits de la gestió pública, la museografia, l'educació i la comunicació. El Grup de Treball està format per Jaume Guillamet Lloveras, com a coordinador; Pep Canaleta Heras, Agnès Figueres Ferrer, Maria Eugènia Sala Gómez i Joan Manuel Soldevilla Albertí.

Entre les conclusions de les 106 propostes que figuren en l'informe, destaquen les següents: reforçar el funcionament de la Fundació per a l'impuls de nous projectes i activitats; assegurar la seva sostenibilitat econòmica, amb l'impuls de noves formes de patrocini, mecenatge i col·laboració amb altres museus i centres culturals, empreses i universitats; actualitzar la col·lecció amb jocs i joguets dels darrers vint anys; intensificar la dimensió digital del museu; obrir espais de joc al mateix museu i les xarxes social. També accentuar la dimensió social i educativa del Museu; la creació d'una comunitat i associació d'amics del museu, i donar la màxima prioritat a la ciutat de Figueres i la comarca de l'Alt Empordà en els projectes i activitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook