Amb una magnífica exposició, ordenada i sistemàtica, el professor Albert Masoliver va desgranar, la setmana passada, un dels textos claus de la literatura espanyola del segle XX, «Nada», de Carmen Laforet, en una xerrada al Cercle Sport Figuerenc inclosa dins el curs de literatura espanyola dedicat a Manolo Gallego. L'auditori va ser força concorregut malgrat les limitacions de mobilitat existents i va poder, gràcies a les explicacions de Masoliver, descobrir o redescobrir aquesta novel·la guanyadora del premi Nadal de l'any 1945.

El ponent va anar buscant paral·lelismes entre la protagonista de «Nada» i la vida de l'escriptora que, en el seu moment, va negar rotundament que fos així. Masoliver ho va deixar a criteri dels oients per finalment reconèixer que aquest detall no importava massa. «És una obra mestra que transcendeix la dimensió temporal, era d'ahir, és d'avui i serà de demà», va concloure.

La propera xerrada del curs es farà l'11 de febrer i anirà a càrrec de la professora de l'Institut Olivar Gran Mariona Viñolas Solés qui parlarà sobre El trovador Peire Vidal y Castilla.