L'any 2016 el destí va jugar una mala passada al nedador Hèctor Ruiz (Figueres, 1991) amb uns problemes cardíacs que van tancar-li les portes a participar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. No va tenir cap més remei que renunciar-hi. La seva experiència s'ha plasmat ara en un conte, Nedant contra les dificultats, que parla sobre superació i natació, de la mà d'Eva Serra, mestra i professora de ball, i el mateix Ruiz amb il·lustracions de Manel Mora.

La publicació, enfocada per a un públic infantil de 9 a 12 anys, forma part de la col·lecció Esport i Diversitat de l'editorial independent i de proximitat OmniaBooks Editorial. «L'Hèctor Ruiz és un gran exemple de superació i perseverança. Vaig poder seguir la seva història gràcies als seus pares, alumnes de balls de saló, i vaig tenir també l'honor i el privilegi de tenir l'Hèctor en persona a classe de balls caribenys en una època molt complicada per a ell» explica Serra. Aquesta casualitat ha fet néixer, uns quants anys més tard, un nou conte que fa reflexionar sobre els valors i l'esport. Eva Serra és mestra d'educació primària i llicenciada en Psicopedagogia. També és jutge de competicions de ball esportiu i professora de ball. En cada conte treballa diferents valors.

La literatura s'ha encarregat de resseguir la carrera esportiva del nedador d'aigües obertes de Vilamalla Hèctor Ruiz. Des que es va truncar la seva carrera esportiva d'alt nivell de l'empordanès, cosa que va significar un tancament de portes, també se li han obert d'altres.

Lluny de rendir-se, l'Hèctor farà allò que l'esport li ha ensenyat durant tots aquests anys: lluitar per seguir vinculat al seu gran somni. El català va dir un adeu prematur a la seva carrera, però no pas a la passió per la natació, que actualment manté intacta com a entrenador del CN Figueres.

El pròleg l'ha fet, des de la presó de Lledoners, Raül Romeva, «ja que aquests darrers tres anys hem estat parlant de l'Hèctor i de l'admiració que sent per ell com a nedador» conclou Serra.