Òmnium Cultural ha concedit el premi Muriel Casals de Comunicació al col·lectiu 'On són les dones' per reivindicar el paper de les dones a la societat i posar el focus en "l'anormalitat que suposa la seva absència" a la política, la cultura, el món acadèmic i els mitjans de comunicació.

El guardó es lliurarà a la 70a edició de 'La nit de Santa Llúcia' que se celebrarà dimarts vinent al Teatre Nacional de Catalunya, ha informat Òmnium aquest diumenge en un comunicat.

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha afirmat que només es podrà viure en un món millor si els homes són "capaços de parlar menys i escoltar més" i ha agraït la tasca d''On són les dones?' per ser-ne, en les seves paraules, el mirall.

El jurat ha destacat la seva capacitat "d'incidència i transformació real", que el projecte naixés de manera espontània i que hagi estat capaç d'articular iniciatives conjuntes com reclamar com a interlocutores institucionals el compliment de la llei d'igualtat davant el Síndic de Greuges i el Parlament.

El premi està dotat amb 3.000 euros gràcies a la donació que va fer la filla de Muriel Casals, provinents de la indemnització per l'accident en què va morir l'expresidenta de l'entitat.