Aquest 2020 passarà a la història per moltes coses, quasi totes elles afectades d’una manera o altra per la pandèmia de la Covid-19. Enguany també ha estat el de la celebració del Mil·lenari de la Parròquia de Sant Pere de Figueres (1020-2020), un esdeveniment que ha comptabilitzat diverses activitats amb implicació ciutadana, una de les quals ha estat la recent encesa d’espelmes dins del temple.

El projecte, creat per Bruno Pérez i coordinat per Josep Menchón, va superar totes les expectatives i, amb totes les mesures preventives, va rebre la visita de centenars de persones durant dos dies.

Aquell fet va ser immortalitzat per nombrosos fotògrafs, alguns dels quals han participat en l’elaboració del Calendari 2021 que immortalitza aquest «espectacle de llum i esperança», segons explica el rector Miquel Àngel Fer­rés. El calendari es troba a disposició dels feligresos de totes les par­ròquies de Figueres i recull les imatges de Montse Cufí, Josep Maria Dacosta, Jordi Oliveres, Bruno Pérez, Berta Prats, Josep Serra i Xavi Torner. L’activitat va comptar amb el suport de nombrosos voluntaris, Ceres Roura i l’Ajuntament de Figueres.

Exposició sobre Pujolboira al Museu de l’Empordà

El rector de Sant Pere, mossèn Miquel Àngel Ferrés, reconeix que «tancarem l’any deixant coses pendents a causa de la pandèmia», però n’hi ha una que finalment s’ha pogut portar a terme, com és l’exposició de material original de l’artista Ramon Pujolboira al Museu de l’Empordà. Es tracta d’una mostra d’esbossos i treballs relacionats amb el timpà de la façana i la tanca que va crear per a l’església figuerenca.