La crisi econòmica esdevinguda de la pandèmia que estem vivint ha deixat una imatge desoladora dels carrers dels nostres municipis, amb molts locals tancats. Per tal de millorar l'aspecte de la capital de l'Alt Empordà i ara que s'apropen les festes nadalenques, des de Comerç Figueres Associació s'ha ideat la iniciativa de col·locar uns vinils de dimensions molt grans on es veuen fotografies de peces del Museu del Joguet de Catalunya i del Museu de la Tècnica de l'Empordà.

«Hem de fer que Figueres recuperi el sentit de capital, fer-la atractiva i que la gent vingui a passejar-se per la ciutat» afirma Frederic Carbó, president de Comerç Figueres Associació. Aquests vinils estan dissenyats i elaborats pels professionals del centre gràfic Comoyoko de Figueres, i compten amb una breu explicació.

Des de fa una setmana ja s'han començat a instal·lar les imatges de joguines del Museu del Joguet que va fer Jordi Puig l'any 1997. «Els joguets del Museu estan molt contents que els toqui l'aire i que la gent els vegi» afirma Josep Maria Joan Rosa, director del Museu del Joguet de Catalunya.

Aquesta iniciativa busca que el vianant que passegi pels carrers de Figueres «no vegi l'interior abandonat d'aquests locals», afirma Frederic Carbó. A més, servirà també perquè que la gent relacioni aquelles peces que han vist en els aparadors amb el que hagi vist o vagi a veure quan visiti aquests dos museus de la ciutat.

Entre les joguines que ja podem trobar pels carrers de Figueres hi ha en Marrameu, l'Osset Marquina, de Salvador Dalí; la Betty Boop, un robot o el capgròs d'un pallasso. Les imatges de les peces del Museu de la Tècnica s'han d'instal·lar en breu.

Consulta tota la informació del Nadal a l'Alt Empordà