La galeria El Claustre de Figueres també aposta pels joves creadors. Ho fa just aquests dies amb una exposició col·lectiva on aplega obres de deu artistes d'arreu del país, alguns d'ells amb un llenguatge personal ja molt definit i que estan destinats a formar part d'una nova generació de grans creadors a l'Estat. Aquest és el cas del gallec Miguel Piñeiro de qui s'exposa una sola obra, ja que és un creador de producció baixa, només dotze peces a l'any, i molt sol·licitat.

Un dels responsables d'aquesta sala d'art, Jordi Roura, explica que en la selecció d'artistes joves i emergents sempre aprofiten per anar introduint cares noves, creadors que no formen part del seu fons. «A tots ells els uneix la joventut i els diferencia que tenen tots estils molt diferents, la majoria havent superat aquella etapa d'influències i consolidat el seu propi estil», comenta Roura.

La llista d'artistes l'obre el traç realista de Marc Figueras (Barcelona, 1981) que és capaç de transformar el moviment en olis amb una tècnica impecable. L'acompanyen Albert Giménez (Caldes de Malavella, 1992) que busca amb el mínim expressar el màxim de sensacions; Adrián Marmolejo (Màlaga, 1989), d'estil figuratiu-impressionista que treballa principalment l'aquarel·la, així com l'escultor Víctor Masferrer (Barcelona, 1980) que explora la relació entre l'ésser humà i el món així com la naturalesa de les formes i Sannino (Nàpols, 1987), un artista hiperrealista italià molt interessat en la creació de bodegons «alternatius», allunyats de la imatge clàssica d'aquest estil.

Dins la llista de creadors també destaca Toni Yll (Barcelona, 1968), un pintor impressionista que destaca pels seus paisatges mariners i el joc amb la llum i l'única dona, Aida Mauri (Moià, 1991), les obres de la qual es caracteritzen per unes perspectives molt marcades, amb una gran profunditat, que juguen amb una gamma de colors monocromàtics. Es dona el cas que Mauri, Giménez i Marmolejo van estudiar junts.

Nous valors empordanesos

Nous valors empordanesosEl Claustre també ha tingut en compte els creadors de la comarca. Així, l'exposició, que es podrà veure fins al 28 de novembre, inclou obres de l'artista figuerenc Albert Llobet (1988) i de l'escalenc Marc Torrent, qui, per cert, és la primera vegada que exposa en aquesta galeria figuerenca.