El compositor i músic castelloní Marc Timón ha estat reconegut amb el premi de la Crítica dins el certamen La Sardana de l'Any 2020 que, a causa de la pandèmia, s'ha fet telemàticament aquest cap de setmana passat. Timón ha estat premiat per la seva sardana «Llobregat Grooves», un encàrrec de la cobla Principal del Llobregat amb motiu del seu 90è aniversari.

Marc Timón explica que es tracta «d'una sardana molt exigent a escala instrumental, ja que tots els instruments tenen tractament de solistes». El compositor castelloní reconeix que «em fa molt feliç el reconeixement, ja que ve de companys músics i compositors, i també em sento agraït per totes les mostres d'estima que estic rebent de molta gent».

Aquest premi li arriba a Timón després que anunciés recentment l'inici d'un nou projecte orquestral dirigint la gravació del nou àlbum d'Ivan Torrent a l'Auditori de Barcelona. També fa pocs dies va donar a conèixer la banda sonora del film «San Mao. The Desert Bride». «És un moment especial després de tant de temps creant, orquestrant i lluitant en soledat».

Releasing a new album always represents a very special moment for a composer, after so much time creating, orchestrating...Publicada por Marc Timón Barceló en Viernes, 16 de octubre de 2020

A banda de Timón, durant el certamen s'atorgà el premi Popular a Lluís Alcalà per «25 anys màgics» i l'accèssit a Jordi León per «Gresca, tabola i Ball de Rams». Jan Fité es va endur el Premi Joventut per «Sió» i l'accèssit de la Crítica, Joan Druget, per «Un mar de verdor».