El president del Gremi de Cinemes de Catalunya i membre de la plataforma Cultura Segura, Camilo Tarrazón, ha manifestat que valoren "molt positivament les mesures de flexibilització de l'activitat cultural" anunciades pel Govern aquest dijous.

"Que ens hagin donat un horitzó temporal més llarg permet consolidar i planificar millor les programacions i estrenes", ha assegurat en declaracions a l'ACN. Tarrazón ha reaccionat així a l'anunci del Govern que cines, teatres, auditoris i sales de concerts podran obrir a partir de dilluns amb el 50% de l'aforament i amb un màxim de 500 persones. No obstant això, ha alertat que estan obrint amb "unes limitacions molt importants i amb unes restriccions que comprometen" la seva viabilitat.

Tarrazón ha remarcat que de la mateixa forma que el Govern els hi demana responsabilitat com a ciutadans, l'executiu, ha indicat, "ha de ser responsable i saber que haurà de seguir compensant aquestes activitats que han de començar a funcionar amb restriccions tan importants".

Així mateix, ha assegurat que la seva valoració està supeditada a conèixer la lletra de la resolució. "Reobrir les activitats culturals implica esforços a empreses i entitats que estan molt esgotades", ha advertit.

En el cas dels cinemes, Tarrazón explica que l'esforç és molt important amb les restriccions anunciades. "Els cinemes tenim una peculiaritat i és que l'esforç que es fa a Catalunya és una petita part del conjunt. Que Catalunya tanqués abans que ningú va perjudicar les estrenes programades de tot el novembre i ara s'ha d'intentar recuperar-les", ha declarat.