Planeta publica aquest dimarts, 17 de novembre, 'La ciutat de vapor' de Carlos Ruiz Zafón -que va morir al juny-, un volum compost d'onze relats, diversos dels quals inèdits, segons ha informat l'editorial. L'escriptor barceloní concebia aquesta obra com un reconeixement als seus lectors, que el van seguir al llarg de la publicació de la saga 'L'ombra del vent', i en els relats hi ha un ressò del món literari del Cementiri dels Llibres Oblidats.

Els personatges i els motius de les novel·les de Ruiz Zafón ressonen en els relats del volum, entre els quals trobem un arquitecte que fuig a Constantinoble amb els plànols d'una biblioteca inconquerible i un estrany cavaller que tempta Cervantes perquè escrigui un llibre que no ha existit mai. 'La Ciutat de Vapor' desplega una cartografia, un mapa fins ara secret, que guiarà el lector per alguns dels passatges de l'obra perquè descobreixi episodis del passat dels seus protagonistes. "Una experiència lectora plena de veus i ressons", ha assenyalat l'editorial.

En els onze títols que integren aquest llibre, quatre dels quals inèdits, els lectors que van seguir les quatre novel·les de la saga de l'autor "es trobaran amb situacions familiars".

'L'OMBRA DEL VENT', LA SEVA OBRA MESTRA

'L'OMBRA DEL VENT', LA SEVA OBRA MESTRARuiz Zafón és en un dels escriptors espanyols més existosos i internacionals. La seva obra mestra 'L'ombra del vent' s'ha traduït a més de 50 idiomes i se n'han venut més de 10 milions d'exemplars. També ha guanyat premis i reconeixements, i és el relat inicial de la tetralogia 'El cementiri dels llibres oblidats'.

Segons Planeta, Ruiz Zafón és un dels escriptors més reconeguts de literatura internacional, atès que és l'escriptor espanyol més llegit arreu del món després de Miguel de Cervantes amb 'El Quixot'.

Carlos Ruiz Zafón va nèixer el 25 de setembre del 1964 a Barcelona. Va estudiar Ciències de la Informació i després es va decantar per la publicitat, la qual cosa el va portar a ser director creatiu fins el 1992, quan va decidir consagrar-se a la literatura.