El públic del Festival Temporada Alta de Girona va poder gaudir dijous passat amb l'estrena d' El lleó vergonyós, el primer espectacle de titelles de la companyia El Pot Petit, al Teatre de Salt. «Havíem programat nou funcions, gràcies a la gran demanda, i els aforaments reduïts de sala, però només vam poder realitzar les tres primeres, la resta van quedar suspeses» es lamenta la directora artística d'El Pot Petit, Helena Bagué, que des de l'inici de la pandèmia ja ha vist cancel·lar-se un centenar de bolos i ara veu interrompuda també la gira del nou espectacle.

Alguns dels personatges que formen part de l'imaginari de la companyia El Pot Petit cobren vida dins l'espectacle musical de titelles de petit format Les aventures del lleó vergonyós. El muntatge està basat en una de les cançons més populars del grup, amb més d'onze milions de reproduccions a YouTube.

En aquest espectacle, els infants acompanyen de ben a prop el lleó a viure les seves aventures a través d'un viatge trepidant. Durant aquest viatge, el lleó es farà amic del tigre, el cavall, l'hipopòtam i el gall, entre altres i junts experimentaran emocions com la por, l'alegria, la tristesa o la ràbia, acceptant-les, compartint-les i sobretot ajudant-se els uns als altres quan les emocions són difícils de gestionar. Després d'anys de concerts multitudinaris, la companyia adapta un personatge emblemàtic de la seva discografia i impulsa una funció de format més íntim amb música en directe pensat per a nens d'entre 2 i 5 anys: «Volíem tornar a fer un format més íntim, amb un actor, una actriu, cantants i titellaires, i un músic».

L'espectacle Les aventures del Lleó Vergonyós està dirigit per Ruth Garcia Ruz i Helena, Bagué Vilà i compta amb la interpretació i composició musical de Dani López, l'escenografia i titelles de Martí Doy i el vestuari de Carme Puigdevall i Plantés. Mercè Munné i Ovidi Llorente són els dos intèrprets i cantants que donen vida als protagonistes de la història.

Segon llibre de la companyia

Coincideix amb l'estrena del nou espectacle del Pot Petit, la publicació del segon llibre de la companyia: Pirates Rodamons,Pirates Rodamons un àlbum de 48 pàgines il·lustrat per Monsuros. Des del dia 2 de novembre ja es pot reservar a través de la web i a partir del dia 19 es trobarà físicament a les llibreries.