Tusquets Editores publicarà al març de 2021 la nova novel·la de Javier Cercas, 'Independència', que "dona continuïtat al cicle" iniciat amb 'Terra Alta', guanyadora del premi Planeta 2019 i un 'thriller' protagonitzat per un mosso d'esquadra, segons ha informat l'editorial.

"El llibre 'Independència' ens torna en plena forma a un escriptor que consolida un ambiciós cicle novel·lesc que és en si mateix tot un cosmos de personatges, llocs i classes socials, i un magnífic retrat de les vinculacions entre el poder econòmic i la política, el passat i el present", ha assenyalat el segell editorial.

Aquesta publicació suposa el retorn de Cercas a Tusquets en el vintè aniversari de la publicació de 'Soldats de Salamina', obra que va veure la llum el 2001 i que ha arribat al registre de més d'un milió de lectors.

A aquesta obra li van seguir títols com 'La velocitat de la llum', 'Anatomia d'un instant', 'Les lleis de la frontera', 'El impostor', 'El monarca de les ombres' i 'Terra Alta'. Les obres de Javier Cercas han estat traduïdes a més de 30 llengües i han rebut destacats premis literaris.