21 de octubre de 2020
21.10.2020
L'Empordà
Necrològica

Mor Jaume Barrachina, historiador i director del Museu del Castell de Peralada

Havia dedicat la seva carrera professional al fons artístic propietat de la família Suqué Mateu

21.10.2020 | 09:24
Jaume Barrachina ens ha deixat a 69 anys.

Aquest dimarts ha mort Jaume Barrachina Navarro (Barcelona, 1951). Llicenciat en Història de l'Art per la Universitat Autònoma de Barcelona, era el director i conservador del Museu del Castell de Peralada i el millor coneixedor del seu fons artístic, al qual va dedicar tota la seva vida professional. Barrachina va comissariar nombroses exposicions i va ser l'autor de diverses obres de recerca històrica.

Va ser el responsable de l'inventari de les obres d'art del Castell de Peralada entre 1975 i 1977 i del pla museològic del Museu Monogràfic del Castell Vell de Llinars, jaciment que ja havia estudiat en profunditat i que va presentar com a tesi de grau. Va ser l'organitzador del X Congrés de l'Associació Internacional de la Història del Vidre (1985) i l'editor de la versió espanyola de la col·lecció El mundo de las antigüedades, a més de ser col·laborador i articulista de revistes artístiques com ara Estudios Pro-Arte, De Museus o del Butlletí del Museu Nacional d'Art de Catalunya, segons consta en la seva biografia.

La família Suqué Mateu ha expressat el seu condol per la pèrdua d'un dels seus col·laboradors més fidels i una peça clau en la divulgació del patrimoni del Castell de Peralada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook