El Farru és una de les màximes figures representants de la dansa flamenca del panorama mundial, pertanyent a la famosa saga de Los Farrucos. El divendres dia 26 de setembre va visitar Figueres per oferir dues masterclass a l’escola de dansa i música Pilar Sánchez, una primera adreçada als alumnes de nivell principiant mitjà i l’altra de nivell avançat professional.

Farru des dels dos anys ha pujat a l’escenari i ha actuat amb artistes com Paco de Lucía, Tomatito, Beyoncé, Björk o Marc Anthony. És un artista polifacètic que toca diversos instruments i canta. «La gent va quedar encantada de poder aprendre d’ell, de la seva tècnica, va ballar i va cantar i va ser molt proper amb tothom» explica la directora de l’escola Pilar Sánchez.

Nou cicle

L’escola de música i ball Pilar Sánchez de Figueres ha tornat a l’activitat amb una àmplia oferta de cursos i intensius que s’amplia amb un cicle de masterclass «a càr­rec de grans artistes del flamenc» amb les quals es vol motivar l’alumnat a seguir creixent personalment i professional: «Poder disfrutar de Farru en persona va ser una gran experiència. És molt proper i generós, un gran professional» destaca Sánchez. «Els alumnes van entrar en contacte amb ell molt ràpidament, malgrat els nervis inicials i van poder gaudir molt amb l’ambient que es va generar, molt càlid».

Després de l’èxit d’aquesta primera masterclass, l’escola continuarà el cicle amb la presència el mes de desembre vinent d’una altra gran de l’art flamenc, Susana Lupiáñez, bailaora gitana, nascuda a Màlaga i coneguda mundialment com La Lupi. És una de les flamenques més singulars del panorama flamenc des de fa 30 anys. El ball de la Lupi és absolutament personal, a contracorrent, sense pretendre-ho, de les tendències que han marcat en aquestes tres dècades del flamenc d’avui.