Divendres 3 d’octubre s’inicia el cicle “Roses Patrimoni Viu” que l’Ajuntament de Roses celebrarà fins al 26 d’octubre, i que aplegarà activitats de difusió del patrimoni local que inclouen visites guiades, conferències, rutes literàries i activitats familiars. Tots els actes són gratuïts i cal fer reserva de plaça.

L’objectiu del cicle Patrimoni Viu és posar en valor el patrimoni més immaterial de la població, entès com un patrimoni lligat a les experiències íntimes i subjectives, a vivències personals i sentiments que doten d’ànima i una significació especial determinats indrets o paisatges.

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament ha preparat un programa d’activitats que comptarà amb una ruta literària de la mà de Carme Ripoll, autora del llibre "Temps de confitures"; un recorregut per conèixer la història dels arbres de la Ciutadella; i les conferències i taula rodona sobre cooperativisme i associacionisme durant el franquisme, la cooperativa de Roses i el món agrícola a la població.

Visites guiades al refugi antiareri, al Mas Marès (amb tast de vins), al Castell de la Trinitat, al Monestir medieval de la Ciutadella de Roses i una ruta per la senyalització patrimonial de la vila a càrrec de l’arxiver municipal Pol Meseguer, completaran la programació.

El públic assistent als diferents actes podrà així conèixer de primera mà, a través dels propis protagonistes o experts, la significació que diferents espais del municipi han adquirit amb el pas del temps.

Per participar en les diferents activitats cal fer reserva de plaça prèvia. Podeu consultar programa complet i contactes de reserva en el fulletó adjunt.