Per tercer any consecutiu la biblioteca Ramon Bordas i Estragués de Castelló d'Empúries s'ha sumat al projecte LiceuBib, un Club que apropa els usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya al món de l'òpera.

Malaurament l'any passat van haver de suspendre l'activitat arran de la situació sanitària, però retornem amb més ganes que mai.

Conjuntament amb l'Escola de Música Antoni Agramont s'ha organitzat el curs de formació: De Mozart a Verdi. Es tracta d'una formació que es realitzarà en sis sessions: s'iniciarà el curs començant amb les sessions previstes entorn de Mozart que no es van poder realitzar a la darrera edició, per tot seguit introduir-nos en el món de la música de Giuseppe Verdi, un compositor romàtic italià d'òpera del segle XIX. El curs anirà a càrrec d'Oriol Casadevall, director de l'escola de música Antoni Agramont i es realitzarà els dilluns 26 d'octubre, 30 de novembre, 21 de desembre, 25 de gener, 22 de febrer i 29 de març a les 19.00 h a la Capella del convent de Santa Clara.

És una activitat gratuïta, però cal realitzar inscripció prèvia a https://castelloempuriabrava.koobin.com o bé al telèfon 972 250 611 o correu electrònic mailbiblioteca@castello.cat

També està previst que entre el mes de març o abril es faci la presentació de l'òpera Otello de Verdi, a càrrec de Pol Avinyó, musicòleg, crític d'òpera i membre de la direcció del Gran Teatre del Liceu i posteriorment l'assistència a una funció al Liceu, per veure en directe aquesta òpera. Amb la finalitat d'apropar els grans equipaments culturals del país a tota la ciutadania, s'organitzarà una sortida al Gran Teatre del Liceu. El preu de l'entrada per persona és de 80 € (inclou un 40% de descompte del preu de l'entrada habitual) i les places són limitades. La data de l'activitat encara està pendent de concretar.

En aquesta proposta també hi participa el Servei de biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunyai el Gran Teatre El Liceu.