Aquest cap de setmana hi ha un munt de propostes per no avorrir-te per la comarca. Aquí te'n desglossem algunes d'elles.

El fotògraf Robin Townsend Pi-Su­nyer.

Passeig «Locus Amoenus» amb el fotògraf Robin Townsend Pi-Su­nyer, a Roses

Dissabte, a les 11 del matí

El fotògraf Robin Townsend Pi-Su­nyer ha estat convidat, aquest dissabte 26 de setembre, a ser el protagonista de la nova visita comentada Locus Amoenus que programa des de fa uns anys l'Ajuntament de Roses. Es tracta d'una visita per espais vinculats al fotògraf, que tenen alguna cosa a veure amb ell, amb les seves vivències personals o memòria familiar. El punt de trobada serà la rotonda del port esportiu i s'arribarà fins al Far de Roses. Tothom qui estigui interessat cal que s'inscrigui prèviament.

Presentació del llibre «Lladregots d'infàncies» de Cande Olivares, a la placeta del Priorat de Lladó

Dissabte, a les 18 hores

Cande Olivares presenta aquest dissabte el seu llibre Lladregots d'infàncies, sobre eines per l'abordatge de la violència masclista, a Lladó. Ho fa acompanyada de la psicòloga Nuri Babot. Durant l'acte hi haurà torn de preguntes i un debat. L'assistència és lliure però es requereix dur mascareta.

L'escriptora Núria Esponellà.

Presentació del llibre «Ànima de tramuntana» de Núria Esponellà a Empúries

Dissabte a les 19 hores, al jaciment

L'escriptora Núria Esponellà obre la ronda de presentacions oficials del seu darrer llibre, Ànima de tramuntana, al jaciment d'Empúries aquest dissabte a les 7 de la tarda. L'autora, acom­panyada de Carles Duarte, desgranarà alguns detalls de la nova novel·la amb la que s'ha endut el darrer premi Prudenci Bertrana. Per assistir-hi cal reservar plaça a macempuries.cultura@gencat.cat.

«Miedo» d'Albert Pla, al Teatre El Jardí de Figueres

Dissabte, a les 21 hores

Com molts altres equipaments culturals, el Teatre El Jardí de Figueres intenta recuperar la normalitat. De fet, obrirà les portes a les arts escèniques aquest dissabte, a les 9 del vespre recuperant un dels espectacles de la temporada de primavera que es van posposar a causa de l'estat d'alarma. Es tracta de «Miedo», d'Albert Pla. una barreja de recital teatralitzat, concert i tecnologia d'avantguarda per crear un espectacle multimèdia de poètica sorprenent al voltant de les pors compartides.

La Fira de l'Oli de Ventalló. Foto: Eduard Martí.

30a Fira de l'Oli de Ventalló

Diumenge al matí, via Facebook Live

Aquest diumenge es celebra la Fira de l'Oli de Ventalló, una trentena edició totalment virtual conduïda per Salvador Garcia-Arbós que es retransmetrà per Facebook Live. Des de les xarxes seran testimonis d'un homenatge a les persones que van iniciar la Fira, l'estrena d'un vídeo d'Urko Linaza i un nou logotip. També, des de casa, podran participar en un tast d'oli dirigit i interactiu a càrrec de Fina Sala, tastadora professional i representant d'Oli de Ventalló, l'única empresa productora d'oli del poble.

Concert a benefici de Càritas de la coral jove Estem d'Acords al Teatre de Roses

Diumenge, a les 18 hores

La coral jove Estem d'Acords ofereix un concert solidari amb Càritas, aquest diumenge a la tarda al Teatre Municipal de Roses. L'entrada són 5 euros. Organitza Càritas Parroquial de Roses.

La dona del 600.

Representació de l'obra «La dona del 600» al Teatre El Jardí de Figueres

Diumenge, a les 19 hores

El Teatre El Jardí de Figueres acull la representació de «La dona del 600», una comèdia teatral dirigida per Pere Riera qui també n'és l'autor. Sampietro està acompanyada a l'escena per Àngels Gonyalons, Jordi Banacolocha, Rosa Vila i Pep Planas. Tots ells evoquen allò que va simbolitzar per tota una generació el mític Seat 600.