Fa unes setmanes, Roses anunciava l'anul·lació de la seva gran festa tradicional, el Carnaval, en l'edició de l'any que ve. Ara ha estat el municipi veí de Castelló d'Empúries que ha seguit les mateixes passes. El Carnaval de Castelló i Empuriabrava, una de les festes més multitudinàries i amb més participació, no es podrà celebrar el 2021 a causa de l'emergència sanitària per Covid-19. L'any passat es van inscriure prop de 1.400 persones i 22 carrosses que van desfilar durant tres dies pels carrers del municipi. Des del consitori expliquen que, "malauradament, en pocs mesos la situació de la pandèmia ha fet que no sigui possible mantenir aquest tipus de celebracions".

"En aquests moments és necessari evitar actes massius que puguin comportar aglomeracions i en els que no es pugui mantenir la distància de seguretat. Així mateix, la incertesa de l'evolució de la pandèmia fa també difícil de preveure quines hauran de ser les mesures de seguretat i prevenció en els propers mesos. És per tots aquests motius que s'ha considerat inviable la celebració de la propera edició del Carnaval", han manifestat els responsables polítics castellonins.

També hi han afegit que la decisió de suspendre la festa s'ha volgut prendre ara, quan encara falten uns mesos pel Carnaval, perquè és en aquestes dates que les colles acostumen a iniciar els preparatius de les disfresses i les carrosses.