El Teatre Municipal de Roses acull, a partir d'aquest dimecres, 23 de setembre, el III Cicle de Xerrades d'Arqueologia de la Càtedra Roses d'Arqueologia i Patrimoni Arqueològic, de la Universitat de Girona (UdG). Enguany el cicle consta de sis conferències dedicades a tot un seguit de jaciments que ens apropen a la societat medieval i moderna i al patrimoni arqueològic que ens ha llegat.

El dia 23 de setembre, el Dr. Jordi Sagrera, de la Universitat de Girona, presenta una ponència sobre l'estructura i evolució del call de Girona al llarg de l'època medieval, partint de les dades arqueològiques disponibles, però sempre amb l'important suport aportat per la documentació.

El dia 14 d'octubre, l'arqueòleg Ferran Codina parlarà sobre els castells de Palagret (Celrà) i de Juià. Es tracta de dues fortaleses amb una cronologia similar (ss. X-XV) i formaven part d'una xarxa de fortaleses que permetien tenir el control territorial de l'antic camí d'Empúries.

El dia 28 d'octubre, Anna Augè aproparà els assistents a la seva xerrada al coneixement de la recerca arqueològica que s'està desenvolupant a Palol Sabaldòria (Vilafant).

El dia 11 de novembre, Joan Llinàs reportarà els resultats de setze anys de recerca arqueològica al castell de Sant Iscle de Vidreres.

Finalment, les dues darreres xerrades es dedicaran a sengles fortaleses de la zona de Roses. Així, el 25 de novembre, Lluís Palahí parlarà del castell de la Trinitat, i el dia 9 de novembre Gema Vieyra i Marc Sureda tancaran el cicle parlant sobre el coneixement que hi ha del castell de Bufalaranya.

Totes les conferències s'han programat al Teatre Municipal de Roses a la mateixa hora, a les 7 del vespre. L'accés és lliure (fins al límit d'aforament de l'espai i amb les mesures de seguretat estipulades per la pandèmia de la Covid-19).