Cadaqués ha celebrat aquest dissabte, 19 de setembre, l'acte d'entrega dels Premis Literaris de Cadaqués, que s'havia posposat a causa del confinament per la Covid 19. Biel Mesquida ha estat reconegut per la seva trajectòria literària i Vicenç Altaió ha estat guardonat amb el Premi Carles Rahola de Periodisme. El premi de poesia per a un llibre inèdit ha estat declarat desert.

El lliurament dels premis, presidit per la regidora de Cultura, Laura Blay, i el primer tinent d'alcalde, Jordi Riera, ha tingut lloc al Teatre Art i Joia. L'escriptor Vicenç Altaió ha estat mereixedor de la distinció en la categoria periodística per l'article "40 anys. Una tarda de diumenge amb la Mercè del Mini Print Internacional de Cadaqués", publicat a la revista cultural i digital El Temps de les Arts. L'article ha estat comentat a l'acte per un dels membres del jurat, el periodista Salvador Alsius.

Rosa Ardid, secretària dels premis, ha llegit l'acta del jurat del Premi Cadaqués a Rosa Leveroni de poesia catalana, que, en l'actual convocatòria i per primera vegada en més de trenta anys, ha quedat desert. D'altra banda, la membre del jurat i filòloga Caterina Riba ha glosat la personalitat i l'escriptura de Biel Mesquida. Finalment, a l’acte s’ha presentat el llibre d'Anna Gual, "Ameba", editat per Llibres del Segle, guanyadora del Premi de Poesia Cadaqués a Rosa Leveroni en la seva anterior convocatòria, la XXXII. Ha tancat l'entrega de premis la cantautora cadaquesenca Leila Claud .