Vilafant celebra la seva festa major per sant Cebrià. Ho fa amb actes durant quatre dies i en tres espais molt delimitats. Una de les grans novetats ha estat el dia d’inici, just aquest dimecres amb l’espectacle Furgonólogo. També hi ha pregó amb els Tallers Municipals de Música, però el moment més emotiu serà diumenge quan s’homenatja la colla gegantera i grallera Els Rajolers, amb motiu dels seus 25 anys d’història.

L’Ajuntament ha concentrat tots els actes de la festa major en tres espais: les activitats més esportives al pavelló i a l’Àgora, que és molt gran; totes aquelles propostes de caràcter més social i de festa, entorn de la plaça Major i de l’Església, i al parc de les Mèlies, on es farà el 12è circuit viari de bicicletes, amb l’obertura del nou Park Bike natural dins el parc dels Pins. Vilafant disposa de més de 35 quilòmetres de camins i car­rers. Alguns d’aquests es recorreran diumenge durant la 9a caminada popular des del Parc de Salut d’Els Pins, a les 9 del matí.

També es manté, dissabte a les 12 del migdia, la visita teatralitzada a Palol Sabaldòria amb Terramar. No serà l’única proposta teatral. Divendres es fa el muntatge de teatre mòbil, 'Còsmix d’humor'. Per als més joves s’ha programat una trobada de jocs de videoconsola, divendres, i es projectarà Bohemian Rhapsody. La música tampoc faltarà: el Combo dels Tallers de Música interpretaran música a la Fresca, al Cau i dissabte actuarà el tenor Josep Aznar. Per als més petits es fa Pirates de Secà amb Xip Xap. Clou la festa La Principal de l’Escala amb un concert.