L'estat d'alarma va obligar els organitzadors a cancel·lar l'esdeveniment per Setmana Santa i presenten, ara, aquesta versió reduïda. Reduïda però igualment espectacular. Ha calgut cancel·lar els espectacles internacionals i els de carrer; els uns per les restriccions diplomàtiques, els altres per factors diversos com el canvi de disponibilitat d'alguns espais públics i per a evitar aglomeracions.

Davant el dilema de cancel·lar o no l'esdeveniment el Festival Còmic ha decidit apostar per aquesta versió possible ajustada a totes les últimes mesures i protocols sanitaris decretats per les autoritats responsables. «Malgrat l'escenari de pandèmia, creiem que cal fer un aprenentatge col·lectiu per tal que les expressions culturals basades en la presència física no hagin de desaparèixer de la vida pública. L'instint innat d'estar connectats i en presència mútua és a la base del que significa ser humans» -opinen els organitzadors.

Programació de cap de setmana

Qui vulgui copsar l'estat de l'humor català tindrà la veritable mesura aquests dies a Figueres. Hi ha propostes d'humor diàries del dia 16 al 20. Una projecció de cinema, aquest dimecres en col·laboració amb cineclub Dióptria: "Déu no existeix, el seu nom és Petrunya" i per aquest ordre, Guillem Albà i l'espectacle Calma, dijous. Continua la programació amb Pepa Plana, Peyu, els monòlegs d'El Soterrani i Quim Masferrer. El web del Festival Còmic de Figueres, www.festivalcomic.cat, ofereix tota la informació sobre els espectacles i també les mesures i protocols anti-COVID-19. Són molts els espectadors que conserven l'entrada des de Setmana Santa, un indicador i una força que ha estat clau per a arribar a setembre amb les ganes intactes d'oferir bon humor.