El Festival de Jazz de Figueres, organitzat per Joventuts Musicals de Figueres, ha posat fi a la 26a edició amb èxit després de superar les adversitats sorgides a causa de la Covid-19. Sota la direcció artística del músic Dani Alonso, s’han pogut dur a terme les sis propostes musicals programades (Jazz Ladies, Drop Collective, Hot Jazz Cats amb Ricard Gili i Oriol Romaní al capdavant, Professor Cunningham and His Old School, Agustí Burriel i Movin’ Wess) amb una gran resposta per part del públic.

Amb més d’un 80% d’ocupació i amb una recepció molt positiva de tota la programació duta a terme, l’organització ha agraït el suport tant de la ciutat de Figueres com el públic vingut de fora de la localitat, així mateix de totes les institucions i empreses col·laboradores i als músics participants.

La presidenta de Joventuts Musicals de Figueres, Alba Albert, ha declarat que l’entitat vol aconseguir amb la consolidació del Festival demostrar la seva pluralitat i diversitat en la programació donant a conèixer propostes poc accessibles al públic de les comarques gironines. Per exemple, es vol retornar a comptar amb la Mostra Jove de Combos de Música Moderna, així com la col·laboració del Cineclub Diòptria de Figueres.

També, després d’aquesta edició «que ha ajudat a renovar les energies per a treballar per al futur, pretenem tornar a situar el Festival com a referència dins del panorama musical jazzístic, com ja havia assolit en edicions anteriors». Joventuts Musicals ha adequat els espais singulars on s’han portat a terme els concerts amb totes les mesures higièniques cor­responents als protocols sanitaris que es deriven de la Covid-19 per a una cultura segura. L’organització ja ha anunciat que els dies 11, 12 i 13 de juny de 2021 tindrà lloc la 27a edició del Festival de Jazz de Figueres.

Mentrestant la nova temporada musical de tardor-hivern començarà el pròxim 2 d’octubre, a les nou del vespre a l’Auditori Caputxins amb el concert dels joves Bärhof Ensemble.