L'històric dibuixant d''El Punt Avui' José Antonio Ferdández (Mansillas de las Mulas, Lleó, 1949), Fer, ha mort aquest dilluns als 71 anys, tal com ha informat el mateix mitjà de comunicació a través del seu web. Com ha explicat el diari, Fernández ha publicat a 'El Punt Avui' la vinyeta diària fins aquest mateix dilluns, que l'ha dedicat a la tornada a l'escola. A més de fer la vinyeta diària al diari, va ser director d''El jueves' i 'El Papus' i també col·laborava a 'El temps'. L'any 1982 va ser un dels creadors d''El Jueves', revista que va dirigir posteriorment. Va substituir el caricaturista Cesc al diari 'Avui'. Va rebre el premi Ivà al millor dibuixant humorístic (1996).

Tenia una forta vinculació amb Llançà, on gaudia d'una segona residència i des d'on va ser un dels impulsors del premi internacional Gat Perich.

Fer va començar col·laborant en publicacions com 'Mata Ratos', 'En Patufet', 'Oriflama' i 'La Prensa' i va treballar també a 'Barrabás', on feia humor del món de l'esport.