El dimecres 9 de setembre a les 19 hores tindrà lloc a Castelló d'Empúries una lectura dramatitzada que porta per títol Un tal Shakespeare, a càrrec de Marcel Tomàs, actor que ha desenvolupat la seva carrera principalment en el teatre, tot i que també ha participat en pel·lícules i sèries de televisió.

Precisament aquest monòleg serà representat per Marcel Tomàs i la seva companyia Cascai Teatre en el Festival Temporada Alta 2021.

Un tal Shakespeare és un show d’humor inspirat en el món Shakespearià: si ets un personatge Shakespearià mil maneres de morir tindràs, reis, herois, malvats, traïdors i enamorats a parts iguals.

Vides creuades i aventures tan reals i tan actuals que no deixen indiferent a ningú.

Marcel Tomàs passa pel sedàs del seu particular univers creatiu alguns dels icones del gran dramaturg, els fa viatjar als temps moderns al servei d’un show hilarant.

Un espectacle on els protagonistes entren i surten de les escenes com si tinguessin la capacitat de viatjar en el temps, teatre dins el teatre.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració del Grup de Teatre Esplais.

Per al compliment de les recomanacions derivades de la Covid-19 cal reservar entrades a https://castelloempuriabrava.koobin.com o a la Biblioteca (972 250 611 o biblioteca@castello.cat).

Una oportunitat per veure en directe aquest actor i per començar amb ganes el club de lectura “Llegir el teatre”, que es programa per cinquè any consecutiu. Aquest club de lectura de teatre és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i el Teatre Nacional (TNC), amb la complicitat de les biblioteques públiques municipals i els teatres, per promoure la lectura de textos teatrals i per crear espectadors amb més formació en la recepció del fet teatral.

En aquesta edició 2020/ 2021 a la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués es treballaran 5 títols: Les Cartes de Víctor català, L’Hèroe de Santiago Rusiñol, La Nit de la Iguana de Tennessee Williams, La Font de la Pólvora i L’Emperadriu del Paral·lel de Lluïsa Cunillé. La Biblioteca posa a disposició dels interessats exemplars de les obres escollides i posteriorment es fa una sessió de club de lectura. La primera sessió es realitzarà el dimecres 4 de novembre a les 19,30 h. i totes les sessions seran conduïdes per la Maria Rosa Oliveras, del Grup de Teatre Esplais.

Dir també que està prevista l’assistència a una de les funcions al Teatre Nacional, una funció especial per als lectors de les biblioteques de l’obra de L’Emperatriu del Paral·lel. L’any passat no es va poder dur a terme aquesta activitat, però s'espera que enguany es pugui gaudir de tota la programació.