El monestir de Sant Pere de Rodes i la Canònica de Vilabertran ampliaran de forma excepcional fins a mitjans de setembre la seva programació d'estiu per donar resposta a l'elevada demanda que han registrat les activitats celebrades durant el juliol i l'agost. Durant aquests dos mesos, totes les places de les activitats d'estiu programades pels dos conjunts monumentals s'han exhaurit amb desenes de persones que s'han quedat en llista d'espera.

Un turisme de proximitat, amb usuaris gironins i catalans, han omplert les activitats que s'han celebrat amb un aforament reduït respecte a altres anys a causa de les mesures sanitàries aplicades arran de la crisi sanitària. Sant Pere de Rodes allargarà la programació amb les visites guiades en català els caps de setmana i les activitats Mrs Stone i els tresors de Sant Pere de Rodes (dimarts); Clandestins: nova Nit de Vins a Sant Pere de Rodes (dijous) i Furtius i exploradors a Sant Pere de Rodes (divendres).

En el cas de la Canònica de Vilabertran, es programen més sessions d'Un brindis pels nuvis! Nit de vins a la Canònica de Vilabertran, que se celebra els dimarts i que permet conèixer un esdeveniment excepcional del 1295: el casament de Blanca de Nàpols i el rei Jaume el Just.