Les Nits d'Acústica ha tancat una nova edició amb prop de 7.000 espectadors, el que suposa un "èxit de públic", malgrat les dificultats que ha tingut el festival. El seu director, Xavi Pascual, explica que han hagut de lluitar contra "tots els elements". En aquest sentit, la climatologia s'ha afegit al coronavirus i ha amenaçat la majoria de concerts, si bé al final només s'ha anul·lat el de Gertrudis. Pascual també ha destacat "la seguretat" que hi ha hagut i reivindica que "s'han guanyat el dret a seguir treballant". El director de les Nits d'Acústica reconeix que el format "ha funcionat" i lamenta les dificultats que van tenir els dies previs del festival amb canvis de normativa i un anunci "alarmista" del president Torra.

Figueres ha tornat a ser la capital de la música aquest cap de setmana. Des de dijous s'han fet una desena de concerts repartits en tres espais de la ciutat, el Parc de les Aigües, el claustre Ramon Muntaner i el Teatre Jardí. Ha estat la versió reduïda de la tradicional Acústica i que l'organització ha batejat com a les Nits d'Acústica. En total, hi han passat prop de 7.000 persones, o el que és el mateix, gairebé tots els espectadors que podien venir.

Una xifra que el director del festival, Xavi Pascual, posa en valor i més tenint en compte "les dificultats" contra les que han hagut de lluitar. En aquest sentit, Pascual recorda que van presentar el festival quinze dies abans de començar i, tot i això, es van trobar amb un canvi en la normativa sobre els espais, un altre canvi en relació al fumar i un anunci "alarmista" del president Torra.

{C}

Acústica Figueres 2020 - Xavi Pascual

Acústica Figueres 2020 - Xavi Pascual

A més, el temps ha estat un altre dels inconvenients amb els que s'ha trobat el festival. Tant divendres com dissabte l'amenaça de pluja feia patir l'organització. I és que els diferents espais, deixant de banda el Teatre Jardí on s'hi feia l'Acustiqueta, són oberts i en cas de pluja obligaven a anul·lar els espectacles.

Malgrat que l'amenaça va estar present durant els dos darrers dies, al final només es va acabar suspenent el concert de Gertrudis del Parc de les Aigües.

Totes aquestes dificultats han portat a valorar "molt positivament" el resultat final i Pascual reivindica que s'han guanyat el dret a seguir treballant en espectacles de música. "Hem demostrat que fent les coses bé, la gent se sent més segura en un concert que en un supermercat o un bar i vol consumir Cultura", remarca Pascual.

Un format que "funciona"

El director de les Nits d'Acústica explica que el format que han presentat "funciona" i que s'assembla als inicis de l'Acústica. "Són llocs més tancats, més recollits. Té una mica l'esperit d'abans", remarca. Pascual valora la feina que han fet per "adaptar" els espais i el "mimo" que hi ha posat.

Finalment, Pascual ha explicat que el fet d'haver cobrat entrada pretenia assegurar que l'espectador vingués al concert, i no passés com en "altres festivals" on s'han on s'han trobat que molta gent finalment no anava a l'acte i el concert quedava mig buit.

En relació a l'Acústica 2021 Pascual no ha volgut pronunciar-se perquè "si no sabem com estarem d'aquí a deu dies, imagina't d'aquí un any".

48

Finalitzen les Nits d'Acústica