STAY HOMAS. 27 d'agost, 20.45 hores. Parc de les Aigües de Figueres

STAY HOMAS. 27 d'agost, 20.45 hores. Parc de les Aigües de Figueres

Els veïns del terrat, amb les seves làmpades de jardí i les plantes, amb la galleda que fa de tambor i una col·lecció de miniinstruments per fer percussions, han contagiat d'alegria no només l'espai del concert de Les Nits d'Acústica sinó el veïnat del Parc de les Aigües de Figueres. Ray, Klaus i Guillem, tres amics músics que vivien al mateix pis de Barcelona quan ens va sorprendre tothom l'ordre de confinament, han romangut asseguts, igual com ho fan al seu terrat, en totes les cançons menys en una, Cobeat 19. Stay Homas s'han guanyat la fidelitat d'un públic que l'ha conegut pels seus vídeos de Youtube i que agraeix, com comenten més d'un cop durant l'actuació, tenir l'oportunitat «de fer bolos fora de la pantalla».

Des de l'escenari, els devia cridar l'atenció que cap de les seves peces carregades de ritme aconseguís aixecar de la cadira ningú, absolutament cap de les 600 persones que els escoltava. Braços enlaire i acompanyament picant de mans, això sí, però tothom religiosament assegut per mantenir l'ordre i la seguretat d'un concert que se celebra enmig d'una emergència sanitària per pandèmia. Tothom, unànimement, s'ha posat dempeus al final del concert, per ovacionar el trio barceloní per una actuació simpàtica, càlida i propera. Tan propera que el guitarrista, Ray, que ha acostumat al públic de Youtube a veure'l de vegades amb la samarreta del Girona FC, per tocar a Figueres ha lluït l'elàstica original de la Unió, regal d'Eloi Bordas, un dels impulsors de la penya unionista Força Unió.

Una hora i mitja de rellotge de concert per la qual han desfilat els èxits que Stay Homas han gestat en ple confinament i que ara han pogut desconfinar: Tudo bem, In the end, Coronao, Confineo, Estamos mal, Te lo digo Jimmy, Eso no, Hasta que amaine, Anything at all, No hay nada que hacer, Cobeat 19, Feelings, Primavera, Todo llegará, Ya no puedo más, Si puedes quédate, Les merdes, Volveré a empezar, Del revés, Stay Homas, Gotta be patient, Bright side i la cirereta del recital: Let it out.

Les mesures de prevenció han estat extremes des d'abans d'entrar a l'esplanada del Parc de les Aigües -tanques per evitar aglomeracions, senyalitzacions per saber cap a on cal anar, presa de temperatura corporal...- fins a l'abandonament del recinte, d'una forma esglaonada, fila a fila i sense cap aglomeració. I, durant tot el recital, la sala de butaques flanquejada a banda i banda per empleats del festival atentíssims que ningú mogués la mascareta del seu rostre.

En acabar el concert, el director del Festival Acústica, Xavi Pascual, pren el micro per demanar al públic si s'ha sentit segur. Davant la resposta afirmativa de tothom, demana que difonguin a les xarxes socials que la cultura és segura, i llança un agraïment a les persones que confien en què, malgrat les circumstàncies que estem vivint, els concerts són una proposta viable.

37

Comencen les Nits d'Acústica a Figueres